12 Disember 2008

Lain padang lain belalang,Lain dulu lain sekarang.

Kerajaan Selangor Belanja RM 2.1 Juta Untuk Kereta Camry

Eksklusif:
Apabila memegang jawatan dahulu, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim mendakwa kesemua EXCO Selangor akan terus menggunakan kereta sedia ada selagi belum tiba masa lupus iaitu lima tahun.
Namun, PembangkangSelangor difahamkan kerajaan negeri telah pun membuat pembelian sebanyak 14 buah kereta baru jenis Toyota Camry untuk kegunaan EXCO kerajaan negeri. Kos keseluruhannya dianggar sekitar RM 2.1 juta.Memandangkan kebanyakan kereta EXCO masih berusia dua tahun, pembelian ini sahaja melanggari prosedur sedia ada kerajaan negeri yang mensyaratkan penggunaan selama lima tahun sebelum sesebuah kereta diganti baru.Kerajaan negeri juga telah membazir sekitar RM 600 ribu apabila membuat keputusan membeli 14 buah Toyota Camry ini. Harga bagi Proton Perdana V6 hanyalah sekitar RM 120, 000 berbanding Camry RM 168 000 sebuah.
Apakah pembelian ini diputuskan oleh Mesyuarat EXCO Kerajaan Negeri atau oleh segelintir dua EXCO yang diketahui mempromosi penggunaan Camry sejak beberapa bulan lalu?Tan Sri Khalid juga dilihat melupai kata-kata beliau sebelum ini bahawa tidak akan menukar kereta Proton Perdana V6 kepada kereta camry seperti cadangan EXCO Kanan Ronnie Liu. Ini juga menimbulkan tanda tanya siapakah yang menguasai kerajaan Selangor hari ini, Khalid atau Ronnie. Jika ini dilakukan oleh kerajaan BN pastinya ia dianggap membazir. --------------------------------------------------------------

Petikan Akhbar Utusan ARKIB : 27/07/2008 -->
Selangor terus guna Proton Perdana

SHAH ALAM 26 Julai - Kerajaan Selangor tidak bercadang menggantikan kereta Proton Perdana V6 dengan kereta baru sebagai kenderaan rasmi anggota Exco kerajaan negeri walaupun ada menerima cadangan berbuat demikian.Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, semua kereta itu yang digunakan anggota Exco kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) sebelum ini, akan terus digunakan sekurang-kurangnya sehingga akhir tahun ini.
"Kita tidak bercadang untuk menukar kereta-kereta itu dalam tahun ini tahun depan, kita akan lihat dari segi bajet terlebih dahulu.
"Kalau tidak baik (rosak), kita betulkan dan teruskan penggunaannya," katanya ketika ditemui selepas merasmikan Pesta Buku Selangor 2008 di sini hari ini.
Semalam beliau dilaporkan berkata, kerajaan negeri tidak berhasrat menukar kereta Proton Perdana V6 kepada Toyota Camry untuk kegunaan anggota Exco seperti dicadangkan Pengerusi Jawatankuasa Tempatan, Kajian dan Penyelidikan negeri, Ronnie Liu.
Isu mengenai pertukaran kereta rasmi timbul apabila Kerajaan Terengganu menukarkan kereta Proton Perdana V6 Executive kepada Mercedes E200 Kompressor atas alasan kereta nasional itu memerlukan kos penyelenggaraan yang tinggi.
Mengenai kos penyelenggaraan semua kereta Perdana V6 yang digunakan exco, Abdul Khalid mengakui kosnya agak tinggi memandangkan ada antara kereta berkenaan yang sudah lama digunakan.
"Saya tidak ada perangkaan terperinci tetapi kita tidak dapat buat perbandingan antara Proton Perdana dengan kereta lain sebab semua kereta (Exco) kerajaan negeri adalah kereta Proton Perdana," katanya.
Mengenai kemungkinan kereta Proton Perdana terbabit akan digantikan dengan model lain tahun depan, beliau berkata, perkara itu memerlukan kajian terlebih dahulu tetapi buat masa ini tidak ada cadangan untuk berbuat demikian.
"Kita akan cuba dapatkan pengiraan kereta yang memberi pulangan lebih ekonomi," ujarnya

http://www.pembangkangselangor.com/


ulasan MOD.

Patutlah guna proton v6 hingga bonet enjin terbukak.tak pernah dibuat orang.rupanya ada udang sebalik batu.Impiannya sudah menjadi kenyataan.Yg Tan sri MB pulak apa dah jadi. dulu kata lain.Dah seronok lain pulak tindakannya.

6 ulasan:

Captain Jack Sparrow berkata...

Salam…
Salam rakan-rakan BPN.. laman blog jack telah diserang oleh antijihad… berikut adalah comment dari anti jihat….

The Anti-Jihadist said...
This 'police report' is about as genuine as a RM1000 note. It's so riddled with errors and mistakes, it's obviously a forgery cooked up by some addled-minded people in order to silence people whom you so clearly hate.

Anyways, I love all the attention and traffic your links are bringing to my site and cause. Appreciate it! Keep it up!

Have a great infidel day.

Shalom,

Anti Jihadist
December 12, 2008 11:32 PM
Oleh itu Jack seru rakan-rakan semua marilah kita belasah antijihad ni secukup-cukupnya didalam ruang comment blog jack… dan didalam laman blog anti jihat tersebut… Allhuakbar..
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=690427760483056829&postID=5176218611367435437

Salam Perjuangan…

Jack Sparrow

Captain Jack Sparrow berkata...

HANCURKAN BLOG IBLIS INI!!!!
http://pedestrianinfidel.blogspot.com/2008/12/fake-police-report-filed-against.html

Taminsari berkata...

Beli Toyota Camry ada duit..nak bagi pampasan pada mangsa tanah runtuh di Hulu Kelang tak ada duit..? Apa punya hal lah si Khalid ni...tak aaaada ..duuuit..hak.ha.ha..biss..

Taminsari berkata...

Salam perjuangan..rakan blogger muslim diserang oleh kafirun....sila lihat comment para kafirun ini di..

http://redssays.blogspot.com/2008/11/why-has-muslim-world-failed-to-develop.html

boysepang berkata...

salam bro,
haha...
sepang-sepang bertemu jua...
saya di kg l.dagang...
bro kt ner?

boysepang berkata...

orait, tarahal bro..
bro, klu terjumpa kim slm ar ngan wakil rakyat ku yang disayangi itu...
hehe ;)
ok bro, slamt mlm...